T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / ASARCIK - Emirmusa Ortaokulu

Let's Improve Our Foreign Language While Researching Biodiversity

"Haydi gelin biyoçeşitliliği araştırırken yabancı dilimizi geliştirelim. Let's Improve Our Foreign Language While Researching Biodiversity" Adlı Etwinning Projesinde Sona Gelindi

"Haydi gelin biyoçeşitliliği araştırırken yabancı dilimizi geliştirelim. Let's Improve Our Foreign Language While Researching Biodiversity" projesiyle öğrenciler biyoçeşitlilik, biyoçeşitliliğin önemi ve ülkelerimizde bu konuyla ilgili ne tür çalışmalar yapıldığını araştırırken; teknolojiyi kullanma becerilerini geliştirerek çeşitli web 2.0 araçlarını kullanmayı öğrendiler. Wakalet, padlet, storyjumper, canva gibi web 2.0 araçlarını ve diğer uygulamaları kullanmaları sırasında kazandıkları yabancı dil becerileri de bireysel gelişimlerine destek oldu. Grup çalışmaları yaparak işbirlikçi ortak ürünler ortaya koyan öğrencilerimiz okulumuzu ve ülkemizi de temsil ederek ulusal ve uluslararası platformlarda kendilerine yer buldular.

Proje yürütücüsü okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Gizem BEŞİKTEPE '' İçinde bulunduğumuz 21.yy gereği çocuklarımızın çağa uyum sağlamalarını kolaylaştırmada ve kendilerini ifade ederek bilimsel bakış kazandırmada; yer aldığımız projelerin etkisini görüyoruz. Bu proje ile öğrencilerin web 2.0 araçlarını aktif olarak kullandıklarını, İngilizce dil becerilerinin ve sosyal ilişkilerinin geliştiğini gördük. Projeyle ulusal ve uluslararası platformlarda yer alarak okulumuzun adını duyurduk. Öğrencilerimiz mutlu oldular ve gelecekte de projelerde görev almak istiyorlar. Projemizin son değerlendirmelerini yaparak tamamlamış olacağız. Diğer projelerimizle de çalışmalarımıza devam ediyoruz.'' dedi.

Ailelerin katılımıyla ve yaygınlaştırma faaliyetleriyle geniş kitlelere ulaşan projeyle ilgili olarak Okul Müdürü Semiha ÖZSOY, ''Öğrencilerimizin eTwinning projelerine katılmalarından çok memnunuz. Okul derslerinin farklı disiplinlerle ilişkilendirilmesi öğrencilerde farklı bakış açıları kazandırdı. Toplumsal duyarlılıkları arttıran böyle projelerde görev aldıkları için Proje Yürütücüsü ve Fen Bilimleri öğretmenimiz Gizem BEŞİKTEPE ve katılımcı öğrencilerimize teşekkür ediyorum'' dedi.

08-01-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.01.2021 - Güncelleme: 12.02.2021 15:09 - Görüntülenme: 309
  Beğen | 0  kişi beğendi